De opleidingen worden beter en de belangstelling voor het creatieve vakmanschap neemt toe. Maar hoe goed is dat? Kan het beter? Kan het anders? Wil je werkelijk weten hoe goed het met iets gaat, dan moet je gaan vergelijken. De vraag is dus hoe goed het creatieve vakmanschap in Nederland het doet in vergelijking tot andere landen. Het is altijd goed om over de grenzen te kijken. Misschien kunnen we hier in Nederland wel wat leren van andere landen.
Het SVGB stelde ons de vraag of wij de praktijken met betrekking van het creatief vakmanschap in een aantal landen wilden onderzoeken om iets te kunnen zeggen over het klimaat van creatief vakmanschap in Nederland. Dat leek ons een mooie opdracht.

Creatief vakmanschap in internationaal perspectief is in opdracht gemaakt en gefinancierd door SVGB, Creatief Vakman en Hoofdbedrijfschap Ambachten.
Stichting Economie & Cultuur
hdl.handle.net/1765/104716
Arts & Culture Studies

Klamer, A., Kotipalli, P., Jiang, L., Fjeldsted, T., Goto, K., & Mignosa, A. (2012). Creatief Vakmanschap in internationaal perspectief. Stichting Economie & Cultuur. Retrieved from http://hdl.handle.net/1765/104716

Additional Files
available online