Opvolgend werkgeverschap is van grote invloed op de werknemersbescherming bij allerhande uitzendconstructies en bij werkgeverswissels als gevolg van bijvoorbeeld een bedrijfsovername, faillissement, aanbesteding (concessie) of overstap binnen een concern.

De juridische consequenties van opvolgend werkgeverschap kunnen verstrekkend zijn, bijvoorbeeld voor de ontslagvolgorde bij bedrijfseconomisch ontslag, de hoogte van de transitievergoeding, de lengte van de door de werkgever in acht te nemen opzegtermijn en de toepasselijkheid van de ‘preventieve ontslagtoets’ door het UWV of de rechter.

Dit onderzoek richt zich niet alleen op de criteria en juridische gevolgen van opvolgend werkgeverschap, maar ook op de grondslagen (de ratio) en de verhouding tot andere concepten binnen het algemeen vermogensrecht.

Additional Metadata
Keywords Opvolgend werkgeverschap, anciënniteit, opvolgende arbeidsovereenkomst, ketenregeling, transitievergoeding, ketenregeling, draaideurconstructie, werkgeverswissel, aanbesteding, faillissement
Promotor A.R. Houweling (Ruben) , C.J. Loonstra (Cees)
Publisher Boom Uitgevers, Den Haag
ISBN 978-94-6274-478-3
Persistent URL hdl.handle.net/1765/117215
Series De Bakelsreeks
Note For copyright reasons there is an embargo for this dissertation
Citation
Palm, S. (2019, June 20). Opvolgend werkgeverschap. De Bakelsreeks. Boom Uitgevers, Den Haag. Retrieved from http://hdl.handle.net/1765/117215