In dit proefschrift hebben we gezondheidsbevordering bij mensen met kwetsbare en chronische aandoeningen bestudeerd om inzicht te krijgen in en richting te geven aan het ontwikkelen van gezondheidsbevordering ter ondersteuning van gezond ouder worden van ouderen. Toekomstig onderzoek naar de ontwikkeling en effecten van interventies bevelen we aan om mensen op jongere leeftijd te includeren om kwetsbaarheid op latere leeftijd te voorkomen en om gezond ouder worden te bevorderen. Doorlopende ondersteuning kan belangrijk zijn voor de preventie en een beter beheer van kwetsbare en chronische aandoeningen. We raden aan om strategieën te ontwikkelen om de duurzaamheid van nieuw ontwikkelde (effectieve) benaderingen mogelijk te maken.

, , , ,
The studies presented in this thesis were financially supported by grants from the European Union, CHAFEA, third health programme, number 20131201 and the European Union’s Health Programme (2014-2020), the project / joint action ‘738202 / SEFAC’.
H. Raat (Hein) , S.S. Tan (Siok Swan)
Erasmus University Rotterdam
hdl.handle.net/1765/129603
Department of Public Health

Zhang, X. (2020, September 24). Healthy Ageing: Health Promotion for People with Frailty and Chronic Conditions. Retrieved from http://hdl.handle.net/1765/129603